Skip links

Handleiding platform versie 1.0

Toelichting gebruik platform

Welkom bij Digital Signage Templates, hét platform voor professionele narrowcasting content. Dit platform biedt diverse soorten templates, afgestemd voor narrowcasting. Op dit moment kent ons platform 3 soorten templates, namelijk:

 1. Kant-en-klare templates (niet aanpasbaar)
 2. Kant-en-klare templates (wel aanpasbaar)
 3. Feeds (gedeeltelijk aanpasbaar)

Het huidige aanbod binnen de verschillende templates wordt wekelijks gëupdatet en voorzien van nieuwe templates. Daarnaast worden er meerdere soorten templates toegevoegd in de toekomst. Zo wordt op kort termijn onze module templates toegevoegd, hier later meer over. Na verwachting is het aanbod over 2 maanden rond de 100 templates.

Kant-en-klare templates (niet aanpasbaar)

Ons platform kent een ruim aanbod niet aanpasbare templates. Dit zijn templates ontwikkeld door onze ontwerpers die niet aangepast kunnen worden door gebruikers. Dit zijn templates zoals:

 • Carnaval/kerst/feestdagen/dierendag templates
 • Klok digitaal en analoog
 • Social Media promotors (gedeeltelijk aanpasbaar)

Deze templates hebben dus standaard een achtergrond, font en tekst. Deze templates kunnen op dit moment niet aangepast worden.

Kant-en-klare templates (wel aanpasbaar)

De kracht van ons platform is professionele content binnen handbereik. Content kan er mooi uitzien maar moet inhoudelijk ook de juiste boodschap overbrengen. Wij zorgen voor de attentiewaarde, jij voor de inhoud.

We hebben op dit moment een aantal branches uitgelicht en templates hierop voorbereid, dit zijn:

 • Kantoren (interne communicatie)
 • Sportscholen
 • Horeca
 • Retail

Hier worden op kort termijn de volgende branches aan toegevoegd:

 • Onderwijs
 • Gezondheidszorg

Deze templates zijn dus volledig aanpasbaar*. Zo kan de standaard animatie, kleuren van elementen, positie van elementen en fonts aangepast worden. Alle templates waarin foto’s worden gebruikt, kunnen de foto’s aangepast worden naar wens. Er is de keuze om eigen foto’s te uploaden of gratis stockfoto’s van Pixabay.

*Het aanpassen van de templates is zonder add-ons beperkt tot tekst. Zie add-ons voor de overige functionaliteiten.

Feeds

Feeds zijn templates met externe bronnen zoals nieuws, weersvoorspellingen, verkeersinformatie en treinvertrektijden. Binnen deze templates kunnen verschillende categorieën gekozen worden. Het ontwerp van deze templates staat momenteel vast en kan niet worden aangepast.

Alle data die wij gebruiken van externe bronnen zijn in overleg tot stand gekomen. Dit betekent dat alle externe bronnen akkoord hebben gegeven voor het gebruik van hun data.

Speellijsten

Naast het aanmaken van losse templates biedt ons platform de mogelijkheid deze te combineren tot een speellijsten. In de speellijsten kunnen meerdere slides gecombineerd worden. Naast het instellen van de volgorde kan er gekozen worden hoelang slides zichtbaar moeten zijn en kan de transitie animaties tussen de slides aangepast worden.

Op dit moment worden er 2 transities ondersteund, namelijk:

 • Slide in/out
 • Fade in/out

Deze lijst met transities wordt snel uitgebreid meerdere mogelijkheden.

Publiceer templates in jouw narrowcasting systeem

Zoals jullie weten zijn wij geen narrowcasting systeem, wij richten ons voor de volle 100% op mooie content. Onze templates zijn op 99% van de beschikbare narrowcasting systemen te gebruiken. We hebben onze templates getest op verschillende Windows en Android versies. Klik hier voor meer informatie over de ondersteuning per device.

Bij het maken van onze templates en speellijsten worden automatisch unieke URL’s gegenereerd. Deze URL’s kun je eenvoudig kopiëren en plakken in je narrowcasting systeem. Dit kan met een webwidget zijn of een andere wijze binnen het systeem dat jij gebruikt.

We hebben een ruime ervaring met diverse systemen, weet je niet hoe jij een URL kan toevoegen binnen jouw narrowcasting software? Wij helpen je graag.

Leave a comment