Skip links

Aanwezigheidsmodule

Digitaal aanwezigheidsbord

DS Templates biedt de mogelijkheid om de aanwezigheid van personeel eenvoudig inzichtelijk te krijgen. Ook wel een ‘digitaal aanwezigheidsbord’ genoemd. Om deze module te openen ga je naar module –> Aanwezigheidsmodule. Deze module ziet er als volgt uit:

Vermoedelijk heb je deze module nog nooit gebruikt en zal het overzicht medewerkers leeg zijn. Door op de knop ‘Medewerker toevoegen’ te klikken, kun je eenvoudig medewerkers toevoegen.

Na het toevoegen van alle medewerkers kun je vanuit dit ‘admin’ scherm het volgende doen:

 • Status aanpassen van medewerkers
 • Namen verwijderen, toevoegen en wijzigen
 • De aanwezigheid historie terugkijken per medewerker

Daarnaast zie je achter iedere medewerker een URL staan. Dit is een persoonlijke URL die je kunt delen met de medewerker. Deze URL kunnen zij namelijk op hun smartphone openen en daarmee hun aanwezigheid aanpassen. Deze URL ziet er op een telefoon als volgt uit:

Hoe kunnen medewerkers zich aan- en afmelden?

Medewerkers kunnen zich binnen ons digitaal aanwezigheidsbord van status veranderen op drie manieren, namelijk:

 • Via een touchscreen op locatie;
 • Via hun smartphone (unieke URL);
 • Via een computer/laptop.

Daarnaast kan de beheerder van de applicatie via de module voor alle medewerkers de status aanpassen.

Ik heb alle medewerkers toegevoegd, en nu?

Na het toevoegen van alle medewerkers dien je een template te maken die gekoppeld zit aan deze module. Dit is de aanwezigheid template. Ga naar ‘Templates maken’ en kies voor de volgende template:

Na het openen van deze template opent de editor zich. In deze editor kun je het volgende doen:

 • De template een naam geven (bijvoorbeeld: aanwezigheid kantoor X)
 • Oriëntatie kiezen van de templates (hangt jouw beeldscherm horizontaal of verticaal?)
 • Taal (Nederlands/Engels/Duits)
 • Modus (ga je deze template gebruiken op een touchscreen? Kies dan voor interactief. Hierdoor kunnen medewerkers zichzelf van status aanpassen via een touchscreen. Ga je de template enkel presenteren op een ‘normaal’ beeldscherm? Kies dan voor interactief.
 • Kleuren aanpassen van de header, achtergrond en footer.

Zoals je ziet staan hier direct alle medewerkers in die jij hebt toegevoegd in de module. Ben je tevreden over de template? Klik dan op opslaan. Je wordt vervolgens automatisch doorgestuurd naar ‘Mijn templates’. Je kunt vanaf hier de template importeren in jouw narrowcasting systeem.

Maatwerk mogelijk

Mis je een functionaliteit binnen de module? Geen probleem! We horen graag van je.

[email protected].

Digital Signage Templates is inzetbaar bovenop 99% van de bestaande narrowcasting systemen. Onze templates genereren in een URL die eenvoudig in jouw bestaande pakket geïmporteerd kan worden. Wil je graag gebruiken maken van onze templates gecombineerd met jou bestaande narrowcasting systeem? Probeer het 14 dagen gratis via https://app.digitalsignage-templates.com en ontvang bij registratie 14 dagen gratis testen.

Leave a comment